Engelsk springer spaniel sedan 1987

Om oss

Vår familj består av mig, Lena, min man Christer, våra två utflugna barn samt våra springrar. Våra hundar är familjemedlemmar som bor inne i huset. Vi bor strax utanför ett litet samhälle som heter Grillby. Det ligger cirka 5,9 mil från Stockholm och 1,5 mil från Enköping samt 3,5 mil från Uppsala. Eftersom vi har en liten uppfödning så blir det max 1-2 kullar per år och ibland ingen alls.

Målet med vår uppfödning är:

* Att föda upp FRISKA, SUNDA, SAMARBETSVILLIGA springrar med utmärkt TEMPERAMENT samt EXTERIÖR.

Man kan säga att jag är uppfödd med hundar. Mina föräldrar födde upp långhårig Collie. Vi hade också en mycket duktig schäfertik, "Gia", som tävlade högt upp i klasserna i bruks.

Som barn tillbringade jag mina helger på Haninge Brukshundsklubb (mina föräldrar var med och startade klubben) så jag började så småningom att träna och tävla i lydnad med en Colliehane som hette Cronys Golden Shane, vi lyckades riktigt bra. Min allra första egna hund var en dotter till Shane, hon kallades "Tracy". Henne tränade jag i lydnad och framför allt ställde jag ut henne och lyckades vinna några cert.

Efter några år så införskaffade min mor en Cockertik, "Lovisa", hon var en envis liten dam som älskade att retas. Hon fick en kull valpar och jag bestämde mig för att en sådan ville jag ha. Så kom då den orange/vita tiken "Plommon" in i mitt liv. Hon var precis lika envis som sin mor om inte värre. Någon utställningsstjärna var hon inte heller men vad jag älskade den lilla hunden. Vi fick 12 år tillsammans.

Jag har alltid varit svag för Amerikansk Cocker spaniel så när jag och Christer träffades 1980 så köpte vi en tik, den buffärgade "Lina". I och med henne satte jag igång med en liten uppfödning och lyckades riktigt bra med några fullcertade.

Efter att ha haft en hel del hälsoproblem så kände jag att det här vill jag inte hålla på med.

1987 började jag att titta efter en ras som var frisk, inte hade så mycket päls samt var lite större. Det dröjde inte länge förens jag hade hittat rasen med stort R, Engelsk springer spaniel.De första hundarna som fastnade på näthinnan var Nobhill Duchess Go Grand och CH Nobhill Chance's
Happiness. En sådan skulle det bli och jag kontaktade knl Nobhill. 1987 kom den första springern in i huset, en underbar l/v tik som hette Nobhill Dark Secret, "Hazel". Hon och vår son blev de bästa vänner men så var dom också nästan jämngamla.

Tyvärr så hade "Hazel" Hd och springer nummer två kom, en s/v tik som hette Nobhill Creme De La Creme, "Twiggy". Än en gång hade vi otur med höfterna.

Tredje gången gillt brukar man ju säga och vår underbara stamtik kom in i huset 1989. Det var den vackra s/v Nobhill Sincerely Yours, "Alicia". "Alicia" hade en hel del framgångar på utställning. Hon förlorade aldrig i juniorklass och blev fullcertad snabbt. Hon hade också ett flertal BIM.

"Alicia" fick fyra kullar med fyra olika hanar, CH Jester's Dancin'Dirty, CH Jester's Spotlight, CH Will-Orion's Finnish Affair samt Bogaloo's Noisy Red Rebel. Hon lämnade champions och fullcertade i varje kull och hennes barn har sammanlagt 19 cert. Och så har det rullat på. Idag så går alla våra egna uppfödda tikar tillbaka på "Alicia". Till exempel så är CH Lelica's Photogenique ett barnbarnsbarn till henne så vår älskade "Alicia" lever vidare på Lelica's.

Vi önskar Er varmt välkomna till vår hemsida, och hoppas att Ni ska ha en trevlig stund/ Lena

 

Presentation av Camilla

Camilla & "Kelly" SE VCH Lelica's Perfectly Sweet

Vår familj består av mig Camilla min man Thomas våra 2 barn Wilhelm och Elvira, våra Springrar och 2 utflugna bonusbarn.
Vi bor i Arvika 4 mil från norska gränsen och 8 mil åt andra hållet till Karlstad.
Ända sedan barnsben har djur av alla dess slag varit en stor del av mitt liv och till mina föräldrars stora förtret drog jag hem både det ena och andra i djurväg.
Hund kom in tidigt i mitt liv då jag är uppväxt med Schäfer. Senare i livet ”räddade” jag en riktig gatukorsning.
Den första Springern kom in i vår familj 2012 och sedan dess har flocken utökats."Alicia"