Förestår du ett hunddagis?

om du har hunddagis kan du behöva redovisningsbyrå Norrköping som tar hand om din ekonomi

Har du ett hunddagis? Den som gillar hundar kan kombinera något som man gillar samtidigt som du har möjligheten att få en bra inkomst. Åtminstone i Stockholm tar hunddagisägare minst 3000 kronor/månad och per hund. Och hundägarna är beredda att betala för sina små älsklingar så att hundarna inte behöver vara ensamma och bara längta efter sin husse eller matte. Hundar är ju flockdjur och mår dåligt av att vara ensamma hemma. Dessutom finns det ju en lag som förbjuder hussar och mattar att lämna sin hund ensam mer än 5 timmar om dagarna. Det innebär att de som arbetar minst heltid är så illa tvungna att ha hundarna på ett hunddagis.

När företaget växer

När du har flera hundar som har mattar och hussar som betalar varje månad, och om du har flera hundar som kommer, så sak de ju tas om hand. De måste ha en egen plats att vila på, de ska ut och rastas, sedan ska varje hund ha en egen vattenskål och en skål för maten. Och har du många hundar, kanske fler än 20 hundar, kan du inte gå ut med alla själv. Det är då som man är tvungen att anställa personal som hjälper dig att rasta hundarna. Om du har ekonomin för att anställa fler, är det ett viktigt kvitto på att det som du gör verkligen lönar sig.

Har du tiden för ditt hunddagis?

Har du riktigt många kunder så växer både företaget, men också företagets ekonomi, men hinner du med ditt hunddagis eller har det blivit mer av ekonomisk administration för att du ska kunna hinna med alla hundarna? Du bör ju ordna med din egen bokföring, deklaration, betala skatter och moms på allt som du får in och som blir din vinst. Har du så pass många kunder att du inte längre kan hålla reda på dem alla, så finns det utmärkta program som hjälper dig att hålla reda på vad var och en har köpt, vilka tjänster eller produkter som de är intresserade av.

Anlita redovisningsbyrå som tar hand om ekonomin

Som tur är så finns det redovisningsbyråer som arbetar med att erbjuda bokföring, redovisning och att betala alla utgifter åt dig och som förstår att företagare har så mycket arbete att de inte hinner med att göra sitt företags ekonomi. Då kan de ta hand om företagets bokföring, redovisning, deklarationer, bokslut och till och med ta hand om de anställdas löner. Ofta kan de, eftersom de får insyn i ditt företag, ge goda råd och tips för att förbättra ekonomin i företaget. Om du vill läsa mer om redovisningsbyrå som tar hand om hunddagiset ekonomi så kan du läsa mer här: jwk.se/redovisningsbyra-norrkoping/.