Hur gör vi med hunden när vi skiljer oss?

Vårdnadstvist Västerås

Många som skiljer sig har svårt att göra skilsmässan på ett bra sätt. Ofta tar man med sig det man är oenig om även när man ska skilja sig. Det finns väl oftast en orsak till att man faktiskt vill skilja sig. Ofta kan det finnas konflikter bakom.

Vårdnadstvist krävs i vissa fall

Och allra störst konflikt kan gälla den fortsatta vårdnaden om barnen. Det sägs att det är väldigt skadligt för barnen om mamman och pappan bråkar om barnen. Oftast försöker man så långt det går att försöka vara sams om hur vårdnaden av barnen ska skötas efter en skilsmässa, men det är inte alltid som det går.

Här tar vi upp några sådana fall när det är fog för att ta striden och fajten om barnen.

  • Någon av föräldrarna är psykiskt sjuk och inte är passande för barnen att bo med.
  • Om någon av föräldrarna är våldsam. Att en pappa slår mamma, innebär en jättestor risk att även barnen blir utsatta. Är en pappa våldsam, är det otroligt urbota dumt att tro att pappan bara är våldsam mot en person i familjen och inte skulle vara våldsam mot barnen också. En våldsam förälder är våldsam oavsett vem i familjen det handlar om.
  • Om någon av föräldrarna förgriper sig på barnen – vilket är fruktansvärt svårt att bevisa, men som förälder är det ens skyldighet att skydda barnen, så bör man alltid ta kontakt med en advokat och inleda en vårdnadstvist för barnens skull. Sedan måste barnet, eller barnen få tillgång till en barnpsykolog för att kunna till rätta med det som har hänt barnet, eller barnen.

Rätt advokat är avgörande

Det viktigaste är att få tag i rätt advokat, det är viktigast av allt. Valet av advokat är helt avgörande för hur bra det går i vårdnadstvisten.

Hur gör man med hunden då? Är man inte överens om vem som ska få ta hand om hunden, kanske man även bör ta upp det när man ändå ska ta upp fallet i domstolen. Det bästa är kanske att ha “delad vårdnad” även om hunden och ha den hälften av tiden?