Hylla hundarna

Vill du visa din uppskattning för dina hundar lite extra? Varför inte designa kläder som uttrycker denna uppskattning? Det behöver inte vara vare sig svårt eller dyrt att beställa screentryck, och kunna klä hela familjen i hoodies med en älskad schäfer eller dobermann på. 

Kommer du ihåg när det var inne med t-shirts med vargar och andra vilda djur på? Om du har en eller flera älskade fyrbenta familjemedlemmar har du kanske funderat på om det inte vore snyggt med något liknande, men med din hund eller dina hundar på. Designen skulle också kunna vara lite mer clean än de gamla varg-t-shirtarna. Det går utmärkt att göra detta med hjälp av screentryck.

Maskin för screentryck

Vad är screentryck?

Vid screentryck används en tunn väv som är fastspänd i en ram. Denna väv kan vara gjord av polyester, silke eller ett finmaskigt metallnät Färgen som ska användas till trycket pressas genom väven med hjälp av en rakel, alltså en skiva i metall. Man trycker bara en färg åt gången, och täcker över de fält som inte ska få färg med hjälp av schabloner.

Mer om screentryck finns att läsa på https://www.swagg.se/tjanster/screentryck-2/, en sida som tillhör ett företag som arbetar just med screentryck i Stockholm. Det går även att screentrycka på egen hand, men resultatet blir sällan lika bra som när man överlåter jobbet till ett professionellt tryckeri. 

Idag är det ganska billigt att både designa och trycka kläder. Tänk bara på alla företag som trycker upp t-shirts till sina teambuilding-aktiviteter. Den som gillar second hand har också sett t-shirts i funktionsmaterial från olika motionslopp.  

Faktum är att screentryck också kan användas till helt andra saker, som att skapa integrerade kretsar. Kanske kommer det snart att trycka en hund med blinkande ögon på en hoodie, även om det inte är möjligt än så länge.