När hunden behöver mycket motion

Om du har en stor hund som gör en massa tokigheter hemma bör du fundera på att börja rasta den mer. Och det är bara bra för dig att komma ut i friska luften och motionera långt med din hund. Du måste ju inte springa, utan om du inte kan springa, bör du gå långt med din hund. Även det är bra för din stora hund.

En stor hund kräver mycket motion

Särskilt gäller det om du har en stor hund; en Schäfer, Border collie, Labrador eller en S:t Bernhard hundar och liknande. Så om du vill tvinga dig själv att vara ute mer, bör du skaffa en stor hund som kräver mycket motion. Det finns numera koppel som du kan sätta på hunden som är kopplad till ditt bälte, alltså som har ett bälte inbyggt med kopplet. Det gör att du antingen kan springa bredvid din hund samtidigt som du har händer och armar fria att kunna jogga bredvid hunden, eller att du kan cykla bredvid din hund. En stor hund behöver mycket motion för att inte bli rastlös och göra en massa ofog hemma. En väl rastad hund blir harmonisk och mår bra.

Även du kan behöva motion

Det är ju alltid bra för hussar och mattar att komma ut samtidigt som du rastar hunden så får du ju själv motion. Det har ju framkommit i all forskning om hundägande att den som har hund mår bättre än de som inte har något husdjur alls. Tidigare trodde man att det bara berodde på att man hade sällskap, men ny forskning visar att det inte bara är de sociala aspekterna som gör att vi mår bättre med hund än utan hund. Detta gäller även vår fysik, alltså att vi mår bättre när vi får bättre motion och kondition när vi är ute med hunden.

Hur gör du om du själv är skadad?

Men vad gör man om man inte själv mår bra, om man har skadade ben eller fötter? Det finns ju sådana som erbjuder sig att rasta hundar, fråga eller sök efter rut företag som erbjuder flera olika hemtjänster, bland annat att läsa läxor med barn, tvätta åt en, städa eller rasta hundar. Men själv behöver du ju ta hand om din kropp. Du kanske ska söka efter någon som kan ge dig rehabilitering så att du inte har ont i ben eller fötter? Här finns en som erbjuder rehabilitering för t.ex. benhinneinflammation: idrottsskadespecialisterna.se/behandling/halseneinflammation/.